Menu

Nasze menu oparte jest na klasycznych potrawach kuchni europejskiej. Bardzo często wzbogacamy je sezonowymi pozycjami, które są przygotowywane ze świeżych produktów przywożonych przez lokalnych dostawców. Specjalnością Szefa Kuchni jest… wszystko. Nasi goście zachwycają się Piknik Burgerem, ale gicz jagnięca, stek schabowy lub łosoś też mają swoich wiernych fanów. Codziennie przygotowujemy menu dodatkowe, w którym każdy z naszych gości znajdzie coś pysznego!

Menu dla dzieci

Kotlecik z kurczaka
w panierce, podany z frytkami i marchewką z groszkiem
15
Makaron
w delikatnym sosie pomidorowym z odrobiną parmezanu
13
vege
Mini piknik burger
80g mięsa wołowego, pomidor, sałata, majonez, ketchup
18
nowość
Mini Fish and Chips
panierowany dorsz podany z frytkami i marchewką z gorszkiem
16
nowość
Domowy rosołek
z kurczaka i wołowinki z drobnym makaronem i marchewką
8

Zupy

Domowy rosół
bulion z kurczaka i wołowiny podany z drobnym makaronem
12
Krem pomidorowy
wykończony pesto bazyliowym i ziołowymi grzankami
12
Zupa dnia
codziennie gotojemy inną zupę, zapytaj, co dziś przygotowali nasi kucharze
12

Sałatki

Sałatka szefa kuchni
kaczka confit ułożona na posłaniu z sałat i pomarańczy, z prażonymi pestkami dyni i sosem malinowym
26
bez glutenu
Sałatka z kozim serem
opiekana rolada koziego sera, podana na kompozycji sałat z buraczkami, sosem vinegrette i chrupiącą grzanką
26
vege / nowość
Sałatka szopska
kompozycja świeżego ogórka, cebuli, pomidorów i zielonej papryki z serem bałkańskim
22
bez glutenu / vege
Sałatka dnia
zapytaj kelnera jaką sałatkę dziś przygotowali nasi kucharze
26
nowość

Przystawki

Zapiekany bakłażan
plastry grillowanego bakłażana zapieczone z pomidorami i serem mozarella, podane z bazyliowym pesto
22
vege / nowość
Wątróbka na brioche
wątróbka drobiowa z żurawiną i jabłkami, podana na maślanej brioche z marmoladą cebulową
24
nowość
Carpaccio z piersi gęsi
marynowana i wędzona pierś z gęsi, podana z musem z buraków i pieczonym jabłkiem
26
nowość
Tatar wołowy
podany klasycznie z cebulką, ogórkiem konserwowym, kaparami, żółtkiem i jasnym pieczywem
28
Tatar z łososia
drobno siekany filet ze świeżego łososia, przekładany ziolonym ogórkiem, wykończony sosem balsamicznym i podany z grzanką
26
Krewetki po tajsku
krewetki tygrysie podane w sosie z mleczka kokosowego, mango i curry, podane z kolendrowymi grzankami
29
nowość
Krewetki na białym winie
podane w klasycznym sosie na maśle, białym winie, z czosnkiem, natką pietruszki i grzankami z bagietki
26

Dania główne

Stek z antrykotu wołowego (300g)
świeżo grillowana wołowina, podana z dwoma autorskimi sosami, miksem sałat z cytrynowym dressingiem i grubymi frytkami
48
bez glutenu
Kaczka pieczona
połowa luzowanej kaczki podanej na jabłkach z żurawiną, smażonymi ćwiartkami ziemniaka i sosem z czerwonej porzeczki
48
bez glutenu / nowość
Grillowana pierś z kurczaka
podana z bazyliowym puree ziemniaczanym, ziołową salsą pomidorową, sosem salsa verde i miksem sałat z dressingiem cytrusowym
28
bez glutenu / nowość
Filet z łososia
marynowany w musztardzie Dijon z miodem, piczony w chrupiącej panierce z orzechów włoskich, podany z ziemniaczkami duszonymi w sosie Alfredo i lekką sałatką z ciecierzycy, rukoli i pomidorów cherry
38
bez glutenu
Zapiekanka z batata
cienkie plastry batata, zapieczone z odrobiną ziołowej śmietany i oliwą truflową, podane na sezonowych warzywach
28
vege / nowość
Chcemy się rozwijać, dlatego zdecydowaliśmy się zmniejszyć kartę i codziennie gotować inne dania uzupełniające stałe menu. Zajrzyj do karty dodatkowej i daj się zaskoczyć!

Piknik lunch / lato 2020

Fish and Chips
filety z dorsza w chrupiącej panierce podane z frytkami, sosem tatarskim i zielonym groszkiem z miętą
26
Pastrami sandwich
wędzony mostek wołowy przygotowany w naszej wędzarni w towarzystwie sałatki z kiszonej kapusty, ogórka masłosolnego i sosu musztardowo-chrzanowego
33
nowość
Piknik burger BBQ
200g świeżej wołowiny podanej w bułce z warzywami, domowym ketchupem, sosem BBQ i serem cheddar
28
Kurczak po seczuańsku w bułce
aromatyczne mięso kurczaka w lekko pikantnym sosie z pieprzem syczuańskim, grzybami shitake, kiełkami mung i fasolą edamame w bułce maślanej
26
nowość
Club sandwich
potrójna kanapka naszpikowana kurczakiem, boczkiem, pastą jajeczną, pomidorami i sałatą
21
VEGE kanapka
warzywny kotlet z zielonym groszkiem, paptyką i komosą ryżową w towarzystwie majonezu ze słonecznika i sałaty w bułce maślanej
26
vege

Desery

Czekoladowy fondant
gorące ciastko czekoladowe podane z gałką lodów waniliowych i sosem malinowym
16
Tiramisu
klasyczny włoski deser z biszkoptami nasączonymi w Piknikowej kawie, kremowym serkiem mascarpone z odrobiną Amaretto i kakao
16
nowość
Deser lodowy
dwie lub trzy gałki lodów z owocami sezonowymi, bitą śmietaną i domowymi sosami
mały 12
duży 16
W naszej witrynie cukierniczej czeka na Ciebie duży wybór ciast, podejdź lub zapytaj kelnera

Podziel się z #piknikfriends

Chrupiąca tortilla paprykowa
gorące chipsy z tortilli z wędzoną papryką i dwoma autorskimi dipami – majonez sriracha i tahini
18
nowość
Duża porca grubych frytek
podanych z dwoma dipami – aioli i salsa pomidorowa
16
nowość
Kalmary
panierowane krążki kalmarów podane z sosem limonkowym i tatarskim
19
Skrzydełka z kurczaka
aromatyczne skrzydełka z kurczaka przygotowane z dwoma autorskimi dipami – majonez sriracha i salsa pomidorowa
22
Smażone stynki
chrust z małych, panierowanych rybek, podanych z dwoma dipami i cytryną
24
vege / nowość

Kawy

Espressomałe 6 / duże 9
Americano8
Cappucinomałe 8 / duże 10
Latte12
Kawa białamała 8 / duża 9
Kawa czarna7
Kawa mrożona
bita śmietana, lód, mleko
14
Gorąca czekolada
z bitą śmietaną
14

Herbaty

Herbata liściasta PIAG
Zapoznaj się z menu naszych nowych herbat
10
Herbata rozgrzewająca
z malinami i pomarańczami
12

Napoje

Świeżo wyciskany sok
(pomarańcza, grejpfrut, mix) 0,33l
14
Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Fuzetea, Tonic Kinley
0,25l
6
Kropla Beskidu 0,33l6
Sok Cappy
pomarańczowy, jabłkowy, multiwitamina, czarna porzeczka, pomidorowy 0,25l
6